Påske i Sverige

Lenge siden jeg skrev noe her, men nå har jeg fått ræva i gir igjen hehe :)

Påsken i år ble tilbragt i Sverige med familien min, slik som de fleste påsker jeg kan huske… i år var ikke værmeldinga så veldig bra, men det snødde masse i forkant så tenkte nok dette ville bli noen gode skidager uansett!

Järpen i Jämtland (som jo en gang vært norskt…) er utgangspunktet for alle turene. Her ligger foreldrehjemmet til faren min. Det ble mye alpinkjøring i år, og dette gjorde vi selvsagt i Åre; Sveriges største skiresort. Takk være all snø som kommet var skikjøringa en DRØM, det var heeeeelt nydelig i bakkene og det var t o m mulig med offpiste!! Makan til digg kjøring har jeg ikke hatt på Åre på mange år, ikke på så lenge jeg kan huske… DEILIG!

Viktig med riktig frisyre i bakken...

Søstra mi og mannen hennes leide randonne en av dagene, så denne dagen tok vi turen til Storulvån, nærmere norskegrensa. Vi tok en lett tur opp mot Geitryggen, det var sykt mye snø og vi hadde en fin tur opp. Det blåste friskt så ble litt kaldt når man sto stille. Nedkjøringen var ikke helt topp, mest fordi det ikke var så veldig bratt og snøen var tung… men dagen var en fin dag uansett, og det ga mersmak for søstra og mannen hennes – så de har nå kjøpt seg eget rando-utstyr… :)

Per og Helena gjører seg klare. Første rando-turen!
Per og Maria, klare for å kjøre nedover

Prøvde selvsagt også stå langrenn en dag, er jo deilig å gå på tur i høyfjellet. Dog var det litt for varmt, og dette ga klisterføre… og når man ikke har klister på skia, går man mer bakover enn fremover :) Så det ble en litt tung tur på hele 4 km hehe! Dog en god vaffel på en hytte, så dagen ble ikke så gal likevel!

Heja Sverige :)

Nyeste klær inkjøpt for påsketuren, som ikke blitt brukt på tur før var:
Rab Microlite Alpine dunjakke GULL!!
Aclima Warmwool 3/4 pants Veldig god å ha for alpin- og toppturkjøring!
Smartwool PhD Snowboard light Padding både foran og bak på leggen.
Black Diamond Alpine Carbon Cork Fantastiske teleskopstaver, funker også som gåstaver.
I tillegg har jeg selvfølgelig brukt maaaaaaaange andre ting, testet noen test-plagg fra Icebreaker og brukt noen kjære favoritter fra Houdini (power houdi’n er alltid med på tur!) og Aclima (ullnetting… too good to be true!!).

Det har vært en super påske med god mat, hygge med familie – og ikke minst veldig fine skiturer!
Takk til Jentesport som tar in så ufattelig mye kult og bra stæsj!

Neste tur er HIGHCAMP TURTAGRØ – sees vi der??

Be safe :)
Maria – Team Jentesport