Trysiltur

Trysiltur

Etter en skoledag på fredag vendte vi snuten mot Trysilfjellet sent en fredag ettermiddag. Kjøreturen fra Oslo til Trysil fordrer nesten en stans på Espa for boller og kaffe. Turen tar da ca 2,5-3 timer, uten Espa-stoppen, virker den mye lenger.

Lørdag morgen var det tidlig opp for å kjøre slalom. Det var meldt 1-2 varmegrader, så jeg tok på meg Houdini-fleece fra topp til tå under slalombuksa- og jakka. På formiddagen var det perfekt temperatur og nydelig sol, trengte ikke å bruke de batteridrevne varmesålene som kommer godt med når det er kaldere enn 5 minus. Utover ettermiddagen ble det opp mot 7-8 varmegrader i bakken,  det bidrar til slush-kjøring! Ved slike anledninger er det kanskje bedre å sitte på Knättsetra eller en av de andre hyttene og kose seg i sola? Vi måtte gi oss i bakken ca 14:00 fordi det ble for mye slush, og kakao i solveggen ble for fristende!

Houdini- fleece er genial!  Ekstra stoff på knærne for å holde leddene varme. Digg!

Søndag er alltid late-start. Deilig å begynne dagen med kokt egg, rykende varm kaffe og god tid!

Langrenn var på planen denne dagen, og vi tok bilen til Ås, noen kilometer øst for Trysil sentrum, hvor det er perfekt å stå på langlaufen. Passe slake bakker, ikke så veldig kupert terreng der vi gikk i hvert fall. Man kan velge flere rundturer. Blant annet kan man ta en 8,4 kilometers løype til Skorkoia, hvor de serverer vafler og kakao og slikt. Koia ble opprinnelig brukt av barske folk som arbeidet med tømmer langt inni skauen.  Tilbake til bilen kan man for eksempel velge en løype på 4,2 km, perfekt!                                

Mors gamle anorakk på tur!
Som skibukse bruker jeg Norrønas Svalbard flex 1 pants. Synes det er kjekt med soft shell i tempoet jeg går i (sakte) puster bra og har god bevegelighet.
Dessuten er Norrønas gamasjer et must på tur, sommer som vinter :)

Norrøna-lue på når håret er litt kjipt etter skitur. Viktig å reise standsmessig!

Hilsen Synne –team Jentesport