Aconcagua, Januar 2015: Del 2 Base Camp – Summit

IMG_8312

Aconcagua, Januar 2015:
Del 2, Base Camp – Summit og sikkert ned igjen
Livet i Base Camp (BC) er hærlig; Og skikkelig ferie for oss som er guider; ingen matlaging, snøsmelting osv. Og her er mange kjente å dra på besøk til, dem man bare treffer oppe i fjellene – det er trivelige gjennsyn! Alltid god stemning i Base Camp. Vi har en hviledag her før vi starter å «flytte» oppover i fjellet. Først starter vi med en bæredag dvs at vi bærer opp slik som alt kjøkkenutstyr, mat og «summit»-klær til neste camp. Vi forsøker å få opp så mye som mulig for på flyttedagen blir det alltid tunge sekker uansett for da inkluderes sovepose, liggeunderlag og telt.

IMG_8092 IMG_8106 IMG_8120 IMG_8163

Neste dag flytter vi fra BC Plaza Argentina opp til nedre Camp1 (C1). Det er en enkel dag hvor vi bare øker høyden fra 4200m til ca 4800m. Her etablerer vi camp sammen med to andre team og har et sosialt utekjøkken sammen med dem siden været er så fantastisk. Foreløpig ser værprognosene flotte ut med lite vind så vi følger skjema og har påfølgende dag  bæredag for deretter å flytte opp til Camp 2 Guanacos på ca 5400m. Her bor vi sammen med ca 6 andre team. Dette er en flott camp med fantastisk utsikt og en bekk som renner gjennom camp og sørger for lett tilgang til vann (når den ikke er frosset til).

IMG_8205 IMG_8195 IMG_8173 IMG_8171
Vi får inn værvarsel som gir oss sterk vind i høyden så vi legger inn en ekstra hviledag før vi flytter opp til Camp 3 Colera på ca 6000m. Her er det folksomt; dette er high camp for begge ruter: både Vacas og Horocones (normalruten). Nå forbreder vi oss til toppstøtet i morgen. Vi pakker ferdig sekkene, får i oss mat og tar tidlig kvelden for morgenen etter er det revelje allerede klokken 04 og vi starter å gå mot toppen kl 0530.

IMG_8247  IMG_8255 IMG_8260  IMG_8259
Vi har strålende vær og nesten ingen vind. Det er fantastisk og vi er mange team som går sammen og nyter turen: først som lysende perler (hodelyktene) på en snor oppover fjellsiden, deretter i det fantastiske orange lyset fra de første solstrålene, siluetten av Aconcagua speilet i atmosfæren og de lange skyggene våre. Vi tar en god pause i «the cave» før vi klatrer opp Canaleta hvor vi må vokte oss for mange steinras.

IMG_8287 IMG_8271 IMG_8270 IMG_8265
Vell oppe kan vi nyte en fantastisk utsikt i nesten ingen vind. Vi nyter dette til max tid kl 1630. Da bærer det ned til Camp 3; varm suppe, te og en god natts søvn. IMG_8222 IMG_8221

Dagen etter pakker vi opp alt utstyr på sekkene: nå skal fjellet «ryddes». Vi skal ha med alt ned fra Camp 3 Colera på ca 6000m til Base Camp Plaza de Mulas på 4300m Det er en lang dagsmarsj ned men med en uslåelig utsikt som en bare må gå og la sige inn. Vell nede i Base Camp på Horoconas-siden av fjellet, er vi 3 team som har fulgt hverandre hele veien, – vi samler oss nå til feiring med vin og seiersmiddag: alle nådde toppen! Vi feirer under en fantastisk stjernehimmel før vi «crasher» på rekke og rad i spise-teltet. Dagen etter er siste dagen hvor vi vandrer ut Horoconas-dalen fra BC Plaza de Mulas. Vi tilbringer en natt i Penitentes før vi drar til Mendoza og møter sivilisasjonen igjen.

Atter en fantastisk tur til Aconcagua er over, men jeg håper å komme tilbake snart!!

Og kanskje du er med da?

IMG_8347 IMG_8353

Vi setter pris på tilbakemelding. Skriv gjerne en kommentar.