Jentuttan på tur!

Første helgen i oktober var satt av siden lenge for fjelltur med jentuttan. Når helgen nærmet seg viste det seg at det var meldt mildt sagt drittvær (stiv kuling til storm på høye fjell) i i stort sett hele norske fjellheimen… men vi lot oss ikke stoppe, vi tenkte at fjell skal det bli, selv om det kanskje ikke blir en tur til en 2000-meterstopp!

Vi endte opp med å dra til Fondsbu; en elsket hytte av oss alle – vakker beliggenhet ved Bygdin og Jotunheimen. Har dere forresten sett Fjellfolk på NRK? En av damene som er med i denne herlige dokumentarserie er Solbjørg, som er bestyrer på Fondsbu!
Planen var å prøve oss på Galdeberget, som er den nærmeste 2000-meterstoppen fra Fondsbu. Det er dog en ganske lang tur, spesielt anmarsjen. Men værmeldinga her var mye bedre enn mange andre topper vi hadde tenkt på, så når lørdag morgen kom og været så enda bedre ut enn meldt, så var det bare å raskt komme seg avgårde.

Tyttebær! Blåbær!

Turen starter lett med T-merket sti langs Bygdin før man etter ca 1 time begynner å ta noen høydemeter. Så tar man av fra stien inn på et lite tråkk, men få varder som viser vei. Det var til tider vanskelig å finne hvor neste varde var, så vi var glade at vi tatt ut kompasskurs og i tillegg hadde med oss GPS. Vi surret litt pga dette med vardene (da vi blitt fortalt at det skulle være lett å finne vei takket være disse… men vi var tydeligvis like blinde alle tre!). Jo høyre opp vi kom, jo mere blåste det. Men det var ikke kaldt og sikten var god.

Etterhvert kom så tåka, og da begynte vi å tvile litt. Skal vi gå videre? Vi var ca 200 høydemeter fra toppen, og bestemte at vi prøver litt til. Her kom vardene oftere så da var det lettere å følge veien til topps – og til topps kom vi! Etter en kort photoshoot og spising av nistepakke snudde vi og dro nedover igjen. Vel nede ved Bygdin igjen kunne tenkte vi at NÅ var det ikke lenge igjen… men er det ikke merkelig hvordan turen hjem oftes føles lenger enn turen opp?? Kvelden ble feiret med god buffetmiddag på hytta og liveband i stua.

Jentuttan på Galdeberget, 2075 moh Toppen i tåka!

Søndag morgen valgte to tredjedeler av gjengen seg for å ta en aldelses så liten tur opp til Utsikten. Dette ble en kort men fin tur, og de 463 høydemeterne kjentes i beina etter gårsdagens 1010 høydemeter! På toppen blåste det skikkelig hardt, så det ble en liten selfie før vi raskt begynte nedstigningen igjen.

Seigmann på tur På Utsikten uten utsikt, 1528 moh

Vel nede på Fondsbu pakket vi raskt sammen tingene våre og kjørte hjemover mot Oslo igjen – med gode minner fra en fin helg på fjellet!

Verdens beste fjellbukse? Vel, jeg har da aldri hatt en fjellbukse, eller allroundbukse, som jeg vært mer fornøyd med enn Houdini’s Motion Pants. Den er lett, bevegelig, står imot både vind og en god del vann. Tørker fort gjør den også. Anbefales på det sterkeste!

Maria / Team Jentesport
– en av jentuttan

Jentesport på Galdeberget, 2075 moh
Jentesport på Galdeberget, 2075 moh

Vi setter pris på tilbakemelding. Skriv gjerne en kommentar.