Makalu Expedition 2014 South East Ridge

800px-Himalaya_annotated  fjellet

Madison Mountaineering Makalu Expedition 2014 South East Ridge
MAKALU 8463
Makalu er verdens femte høyeste fjell med sine 8463 meter. Fjellet ligger bare 20km øst for Mt Everest i Khumbu dalen. Makalu er et imponerende fjell som står alene som en pyramide med fire skarpe fjellrygger. Det er interessant å merke seg at fjellryggen utgjør demarkasjonslinjen som indikerer grensen mellom Nepal i sør og Tibet i nord.

Navnet Makalu stammer sannsynligvis fra sanskrit «Maha-Kala» som betyr Stor Sort, dette er også et av navnene til hindu-guden Shiva. Shiva er kjent for å være en ond og grusom ødelegger, men kan også vise seg fra en god og varmhjertet side.
Fjellet har et annet navn i den lokale dialekten: Kumba Karna, som betyr Kjempen.

Makalu har bevist at det er et meget vanskelig fjell å bestige; bare 5 av de første 16 forsøkene var suksessfulle. De fleste ekspedisjonene går via nord-østryggen (Makalu La).
Det finnes ingen enkel rute til toppen, men sør-øst ruten regnes for å være den mest dramatiske og utfordrende. Sør-østryggen (SE Ridge) er mer enn 10km lang hvor det meste av fjellryggen er knivskarp noe som gjør den til en av de mest utfordrende 8000m toppene.

Ikke før mai 1970 ble Makalu besteget via SE Ridge, den gangen av et team fra Japan. Neste team som har klart å nå Makalu via SE Ridge var et spansk/tsjekkisk team i 1976.

Siden 1976 har ingen nådd toppen av Makalu via SE Ridge.

Sven Gangdal nådde toppen av Makalu via nord-østryggen i 2004.
Se: http://www.dagbladet.no/nyheter/2004/04/24/396616.html

 

Vi setter pris på tilbakemelding. Skriv gjerne en kommentar.