Klatresesongen 2013 er over

Nå er årets sesong avsluttet og jeg er ganske fornøyd med prestasjonene i Norgescupen, Nordisk og i EYC. Jeg vant Norgescupen sammenlagt i både buldring og tau, og jeg ble Nordisk mester i tau, men det jeg var mest fornøyd med var å komme til finale i EYC i Stavanger og fikk 9. plass. Så hadde jeg en skade i en finger i 6 uker som gjorde at oppkjøring til EM ikke ble som planlagt.

8679382917_a0d9f0029c_o   11204317173_c3490ff7f2_o

I Finland deltok jeg i mitt første Nordiske Mesterskap i tau og det var veldig spennende. Etter kvaliken lå jeg på delt førsteplass sammen med noen andre som også toppet begge rutene. Til slutt var det finale og der toppet jeg . Når jeg fikk høre at det bare var jeg som toppet finaleruta ble jeg kjempe glad.

11204805265_b0d501de5f_o   9634827749_a037663184_o

I september ble European Youth Cup arrangert i Norge og Stavanger. Der hadde jeg  som mål å komme til finalen. De aller beste klatrerne fra hele Europa deltok og det var  deltakere fra blant annet Kazakhstan. Jeg visste at noen av dem var utrolig sterke og det kom til å bli vanskelig å klatre bedre enn blandt  annet klatrerne fra Italia, Belgia og Sveits. Når konkurransen startet toppet jeg nesten kvalik 1. Kvalik 2 toppet jeg. Kvalik 2 var en hard 7b+ (8) og topping av den gjorde at jeg kom på 10. plass i kvalik og kom akkurat til finalen. Gjett om jeg ble glad da! Finaleruta hadde ett flytt ved en boks som jeg ikke forstod og kom ikke forbi, men jeg klatret meg en plass opp og kom på 9. plass som jeg er veldig stolt av.

10777763516_86cddc915f_b

Årets siste store konkurranse var svensk cup i Gøteborg. Klatreanlegget var kjempe bra der og finaleveggen var rundt 20 meter høy. Etter å ha ledet kvaliken var det jeg som skulle gå ut sist i finalen, men først var det 2 timer i isolat. Tiden i isolat går sakte og det er lett å bli nervøs der. I finalen var det veldig mye publikum og det gjorde meg ekstra nervøs. Etter å nesten ha toppet finaleruta fikk jeg høre at jeg hadde vunnet. Da ble jeg kjempe glad.

I 2013 har jeg trent ca. 550 timer klatring. I 2014 skal jeg delta i European Youth Cup (EYC) og jeg skal trene litt mer systematisk, mengden trening blir nok omtrent den samme.

Takk til Oslo klatreklubbs flinke trener Christer Raugland  og til rekruttlagstrener Lars Ole Gudevang :)

Her er resultatene fra 2013

 

Vi setter pris på tilbakemelding. Skriv gjerne en kommentar.