Jeg klarte det!

Dagen etter dagen – litt sår i kroppen (til og med i fotsålene…), men meget fornøyd med egen innsats! Mitt mål var i første omgang å gjennomføre, og så å klare det på ca 5 timer – men det gikk mye bedre enn forventet. Min offisielle tid ble 4 timer, 38 minutter og 5 sekunder!

Starten for alle løpene i Vasaloppsveckan er i Oxberg, unntatt selve Vasaloppet (og Öppet Spår, som jo også er 9 mil langt). Oxberg ligger knappt 3 mil fra Mora og dette gjør at banen starter med en runde rundt Oxbergssjön og med første offisielle kontroll i Oxberg etter ca 17km. Første drikkestasjon og første smak på den viktige blåbærsuppen :)

Karta HalvVasan Banprofil HalvVasan

Velfortjent pause i Hökberg!Ferden gikk så videre til neste offisielle kontroll; Hökberg. Her visste jeg også at min heiagjeng ville stå, så det ga meg ekstra motivasjon. Rett før siste bakken opp til kontrollen sto foreldrene mine og heiet høyt og stolt :) Da måtte jeg jo ta meg en liten pause for å fortelle om turen så langt, sjekke skiskor (var søkkvåt om føttene allerede…) og stoppe i meg litt energi. Så langt hadde det gått veldig bra, følte jeg, og var ved godt mot! Dette skulle jeg klare! Ved Hökberg er det kun 19km igjen av løpet.

Mange klagde på dårlig glid og feste, men jeg må si at mitt smøreteam (min svåger og meg selv) hadde lykkets meget bra! Ikke noe å klage på i det hele tatt. Spårene var myke, og til dels litt våte, men dette gjorde dog at smøringen holdt helt frem til mål.

(c) Photomic - I fäders spår för framtids segrar!Etter Hökberg gikk de første kilometrene fort, det var herlige nedoverbakker og engergi- og motivasjonsnivået var på topp! Tenkte kort at kanskje jeg ville klare å gå på 4,5 timer..!? Så kom det et parti med mye diagonalkjøring og tunge spår så motivasjonen sank litt, men viljen min gjorde at jeg sto på. Siste kontroll før mål var Eldris, følte meg ganske urladet der, men etter litt vann og blåbærsuppe var det bare å kjøre på – kun 9km igjen!

To små oppoverbakker ved Zornmuseet i Mora var siste innsats. Her var det kun vilje det gikk på! Jeg hadde løpt opp ALLE andre bakker, så kunne jo ikke la vær her – så da løp jeg opp… etter svingen ut på oppløpet sto heiagjengen igjen, nå også forsterket med min søster som roper «Spurta Maria, spurta!». Det var det dog ikke energi igjen for… Etter at jeg passert målstreken begynnte jeg å føle at kroppen var ganske sliten; vondt i rygg/korsrygg, hofteledsbøyern, triceps og ikke minst i legger og fotsåler! Men det var godt vondt, og jeg er meget stolt :)

I full fart på oppløpet! (c) Photomic - Endelig i mål! I mål!

Så – da er det bare å begynne å lade opp før Vasaloppet 2015!

Maria / Team Jentesport

PS – Her er alle passeringstidene mine i de forskjellige kontrollene. Her er også en link til et lite sammendrag på Vasalopps-TV om HalvVasan 2014!

Passeringstider fra Vasaloppsappen Diplom og nummerlapp :)

 

Siste prep før HalvVasan

NummerlapparDagen før dagen…

De siste tingene er på plass; nummerlapp er hentet, jeg vet hvor bussen går som skal ta meg til start, kjøpt in smøring og sportsdrikk.


Per fikser skia mine :)

Smøringsteamet (min svåger…) har gått igang med prepping av ski slik at jeg får god gli i spåret, men selve smøringa må jeg ta meg av selv imorgen tidlig; kan jo bli spennende da jeg ikke akkurat er en smøringsekspert ;)

 

Søstern sjekker halsen...

Mitt private lege-team har sjekket lunger og hals, og til tross for min forkjølelse – som er på bedrings vei – er jeg klarert til å starte av Doktor Søster.

 

 

... og lungene :)Har også avtalt med heiagjengen (mine søte foreldre) skal heia på meg i bakken opp til Hökberg, som er kontrollen da jeg gått litt over halve veien. Har dere selv lyst å følge med på ferden kan man laste ned Vasaloppet sin app og legge in start nr mitt (som er 8171) samt løpet jeg kjører, altså  HalvVasan!

Gjett om jeg er spent nå!?

Maria / Team Jentesport

Siste langrennstur før HalvVasan…

Ut på tur – Aldri sur! Selv om været ikke akkurat er motiverende om dagen… men skitur ble det!

Min kompanjon Silje foreslo Lillomarka denne gang, og vi tok da trikken til Kjelsås for å starte å gå derifra. Motivasjoen var jo ikke akkurat på topp og den ble ikke bedre når det var vann og gjørme i spårene…. Men skam den som gir seg! Det ble bedre forhold etterhvert, og selv med litt tåke og yr så ble det en fin dag!

Våt snø... Gikk ikke så fort nedover gitt! Ganske fint på Sinober :)

Vi gikk via Movatn til Sinober, der vi tok en liten pause og spiste. Så gikk ferden videre via Lillohytta og Linderudkollen og tilbake til Kjelsås. Totalt 26,82 km :)

Ruten vi gikk i Lillomarka Selfie ved Sinober

Dette var nok siste langrennsturen før HalvVasan, som jo går av stabelen 25 februar. Har ikke helt fått til målet på 200 km på ski – men har skrapet sammen knapt halvparten i alle fall. Ikke verst med tankte på at vinteren ikke vært den beste hittil ;)
Resten av uken blir det da alternativ trening; både styrke- og kardioøkter samt restitusjonstrening. Og litt avslapping :)

Snakkes etter HalvVasan – 9 dager igjen!

Maria
Team Jentesport

Lengste langrennsturen hittil :)

Søndag. Utpåturdagen. Også er det plussgrader!!
Men – jeg og Silje trosset regn, tåke, snø og vind og kom oss ut på langrennstur. Som kjent finnes det ikke dårlig vær, bare dårlig klær… Humøret var på topp, selv om det var bakglatt deluxe!

Vi tok t-bane og buss ut til Sørkedalen, og gikk derifra oppover (endeløse oppoverbakker….) til Kikutstua. Lengste milen i mitt liv! Vi tok en velfortjent lunsjpause her, før vi dro videre via Kobberhaugshytta, Ullevålseter og til slutt til Sognsvann.

In i tåka... bilde

En herlig dag som resulterte i 26km på ski, godt for kropp og sjel :)
Nå er det kun 22 dager igjen til HalvVasan, og jeg har kun samlet på meg 69 av planlagte 200km på ski – så begynner kjenne meg litt nervøs…

Maria / Team Jentesport
Det er i motbakke det går oppover...