Topptursamling for jenter – siste dag, men blir vel på gjensyn??

Søndagens vær var ikke det beste, men noen turglade jenter tok kirke bare en men opptil flere turer opp og ned den s.k. Personalbakken rett ved hytta.

Et kort innføringskurs i skredsøker ble også tatt på sparket av turledene Merete og Kine, noe som både jeg og mange av de andre jentene ble med på. Veldig nyttig å få mer info, og repetert noe info om dette med skred og søkng. Etterpå gikk vi ut bak hytta og fikk prøvd oss på å søke frem nedgravde sekker og «poke» en nedgravd Kine med søkestang.

Så selv om været ikke var det beste ble det en super avslutning på en fantastisk og morsom helg!

Stå på jenter -kom dere ut på tur :)

Klem fra Maria / Team Jentesport

image

 

 

 

Topptursamling for jenter – Dag 2

Gjett om vi hatt godt vær idag?? Heeeeelt fantastisk, kjenner det i ansiktet… Jeg fikk idag muligheten å være medturleder for en av gruppene som gikk til Sveigen. Kjempegøy å bli spurt, utfordrende men også veldig moro :)

Ble en tipp-topp dag med herlige jenter, god stemning og masse fin skikjøring. Vel tilbake på Haukeliseter ble det badestamp før interessant  foredrag av Malin Rapp, og så middag og hyggelige samtaler rundt bordet.

Kort sagt en GOOOOD dag :)

Klem fra Maria / Team Jentesport

image

 

 

 

Topptursamling for jenter – knall første dag!

Første dag på topptursamlinga for jenter, arrangert av Haukeliseter Fjellstue i samarbeid med Jentesport, har vært helt knall!

Flere jenter var ivrige å komme seg ut på fjellet i godværet, som stått opp grytidlig for å komme seg hit – og selv om turen ble kort var det en herlig ettermiddag!

En fantastisk gjeng på tur idag – gleder meg til resten av helga!

image

Klem fra Maria / Team Jentesport

 

Svensk vinter på sitt beste :)

Påsken ble feiret, som tradisjonen sier, i Sverige med familien min. Været var, som så mange andre steder helt KNALL!

Langfredagen dro jeg med min søster og hennes man til et av de høyere fjellene i Dalarna; fylket jeg kommer fra i Sverige. Städjan, som fjellet heter ligger ikke langt unna Idre Skiresort og er en ganske lett tur først gjennom granskog og så opp på fjellet. Siste biten er bratt, luftig og ganske tøff; så her ble det til å bære skiene. Snøen var ikke den beste men utsikten var nydelig! Og morsomt å være på topptur i hjemregionen :) Skogen lenger ned inviterte til herlig puddersnø, litt tett skog til tider men god trening :)

P1010862 P1010870

På påskeaften ble det en lite tur på skøyter på Orsasjön i strålende sol! Fantastisk is gjorde at man tolk seg frem raskt og kilometerne forsvant i samme raske tempo. Brukte noen muskler som nok neppe blitt brukt noe  særlig før… På kvelden ble det goooood hjemmelaget mat og så leting av godtefyllt påskeegg selvfølgelig :)

Jeg dro videre nordover til Jämtland – her ventet fjellene i Vålådalen og ved Storulvån på å bestiges med ski. Det ble helt til topps på Ottfjället (1265 moh) og nesten til topps et par dager senere (snøen på toppen var hard, så skikjøringen var bedre lenger ned – får jo ikke være dum heller… :) ). Getryggen ved Storulvån gikk vi også, dog ikke helt til topps denne dag heller pga hard vind. Men fikk noen flotte svinger i myk herlig snø her også! De andre dagene ble heisbasert kjøring i Åre, deilig det også – siste dagen tok vi oss helt til topps med skia på sekken til Åreskutans høyeste punkt.

Toppen av Ottfjället Herlige svinger i deilig snø... P1010887

Batteriene er nå ladet – deilig med kvalitetstid med familie og kvalitetstid på vinterfjellet :)

TESTING TESTING!
Har selvfølgelig testet litt stæsj på fjellet denne gang også :) Dette er hva jeg prøvd ut:
* CW-X Stabilyx Kompresjonstights som egentlig vel er ment for løping, men jeg har testet den både for langrenn tidligere i vinter, og nå også på skøytetur! Funket veldig bra til dette også!
* Norrøna Falketind flex1 pants er det siste innkjøpet mitt, denne har jeg suktet etter lenge og har nå endelig denne fantastiske bukse i min eie :) Den er super å bruke på topptur nå på våren da solen varmer; det finnes lufting, den er laget i stretchmateriale så veldig behagelig å ha på og den står imot forbausende mye vind! Dette kommer til å bli en ny favoritt i tur-garderoben.
* Aclima Ullnetting – dette kan jeg bare ikke få nok av… før jeg reiste til Sverige denne gang kjøpte jeg 3/4 buksa, og har brukt den hver dag! Konge å ha nå som det er vår og solen varmer; har brukt den under både gore-tex buksa, fjellbuksa og tightsen!

Sees plutselig :)

Maria

Åreskutans topp

Jentesport i Alpene :)

Heia folkens!

Ja, litt ekstra bratt trening er lett å legge inn i Alpene.
Og det behøver ikke kreve så mye…: en rimelig hopp-på-billett og et koselig overnattings-alternativ på pensjon hos ei lokal gammal dame. Eller ta med teltet ditt – det er min spesialitet :)
Deretter mingler man litt i det lokale skimiljøet, og «vibs» er man på de beste toppturene !
Håper dere har kost dere i påska!
Alpene var rått!!!
På grensen mellom Østerrike og Sveits var det både høydemeter, pudder, nysnø og litt sol.
Bakkene venter…

God tur fra Vibs
IMG_7806 IMG_7820 IMG_0769