Alle innlegg av synne

Oppi toppen av et tre

Drøm deg tilbake til da du var liten og ønsket å sove i trehytta du hadde snekret sammen med naboungene..

Vi leide en av de berømte tretopphyttene  i Brumundal for en natt. Planen var maksimal avslapning med mulighet for en liten gåtur. Først fant vi hytta, deretter høgde vi litt ved så vi skulle ha til maten, så ble vi bare sittende og høre på yrende regn og orrleik på myra, ca 200 meter bortenfor oss.Furuhytta er den minste av tretopphyttene, med 6 sengeplasser, men passer nok best til 4. I hytta er det hems, et fantastisk søtt lite kjøkken, kjøleskap, gasskomfyr  -og selvfølgelig, alt i samme gjennomførte tretoppstil :) Verandaen, som ligger 7-8 meter over bakken har koselige sitteplasser med reinskinn som holder stumpen varm. Vi satt her og hørte det yrende regnet falle på trærne mens vi grillet biff og marshmellows over bålpanna. Idyll!

Ekorn og fugler som vekket oss til en ny dag, her er man nær naturen på en annerledes måte! Fuglene og ekornene har funnet mat her i flere år nå og er nesten litt tamme.

Det er et fint område å ture rundt i, men vi var fornøyd med å spille vri åtter og kose oss til lyden av regn som tiltok etterhvert. Dette er vel en av de roligste turene jentesport-teamet har vært borti, men en god opplevelse allikevel :)  Neste gang leier vi en av de større hyttene og reiser med venner. Dette er en perfekt gave til de som har alt de trenger (en av hyttene har til og med adgang for funksjonshemmede!)

Tretopphyttene kan du lese mer om på www.tretopphytter.no

Synne- team jentesport

Trysiltur

Trysiltur

Etter en skoledag på fredag vendte vi snuten mot Trysilfjellet sent en fredag ettermiddag. Kjøreturen fra Oslo til Trysil fordrer nesten en stans på Espa for boller og kaffe. Turen tar da ca 2,5-3 timer, uten Espa-stoppen, virker den mye lenger.

Lørdag morgen var det tidlig opp for å kjøre slalom. Det var meldt 1-2 varmegrader, så jeg tok på meg Houdini-fleece fra topp til tå under slalombuksa- og jakka. På formiddagen var det perfekt temperatur og nydelig sol, trengte ikke å bruke de batteridrevne varmesålene som kommer godt med når det er kaldere enn 5 minus. Utover ettermiddagen ble det opp mot 7-8 varmegrader i bakken,  det bidrar til slush-kjøring! Ved slike anledninger er det kanskje bedre å sitte på Knättsetra eller en av de andre hyttene og kose seg i sola? Vi måtte gi oss i bakken ca 14:00 fordi det ble for mye slush, og kakao i solveggen ble for fristende!

Houdini- fleece er genial!  Ekstra stoff på knærne for å holde leddene varme. Digg!

Søndag er alltid late-start. Deilig å begynne dagen med kokt egg, rykende varm kaffe og god tid!

Langrenn var på planen denne dagen, og vi tok bilen til Ås, noen kilometer øst for Trysil sentrum, hvor det er perfekt å stå på langlaufen. Passe slake bakker, ikke så veldig kupert terreng der vi gikk i hvert fall. Man kan velge flere rundturer. Blant annet kan man ta en 8,4 kilometers løype til Skorkoia, hvor de serverer vafler og kakao og slikt. Koia ble opprinnelig brukt av barske folk som arbeidet med tømmer langt inni skauen.  Tilbake til bilen kan man for eksempel velge en løype på 4,2 km, perfekt!                                

Mors gamle anorakk på tur!
Som skibukse bruker jeg Norrønas Svalbard flex 1 pants. Synes det er kjekt med soft shell i tempoet jeg går i (sakte) puster bra og har god bevegelighet.
Dessuten er Norrønas gamasjer et must på tur, sommer som vinter :)

Norrøna-lue på når håret er litt kjipt etter skitur. Viktig å reise standsmessig!

Hilsen Synne –team Jentesport