Alle innlegg av kristine

Bombeangrepet 22/7

Møllergata 8, 22/7:

Det er en regnfull dag i Oslo. Pga. fellesferie, det dårlige været og at det er fredag ettermiddag, er det stille i byen. Disse faktorene, i tillegg til en skare med skytsengler, skal i ettertid vise seg å ha reddet livet til mange av byens innbyggere.

En kunde står og betaler for to karabiner i kassa, da de 3 store vinduene i butikken 2 m bak meg plutselig eksploderer og glasset spruter i alle retninger inn i butikken.  Et lite øyeblikk senere hører vi en voldsom eksplosjon et steinkast unna. Jeg vet instinktivt at det er en bombe, kanskje fordi jeg har bodd flere perioder i Israel da tanken på selvmordsbombere var en dagligdags overhengende trussel.

Vi løper ut av butikken, og et ubegripelig syn møter oss. Alle vinduer på gateplan er knust, også svært mange av vinduene i de øvrige etasjene. Hele Møllergata er dekket av glass, og vi ser en røyksøyle stige opp rett bak bygget foran oss på andre siden av gaten. Luften lukter merkelig og er fylt med tynn røyk.

«Tinghuset eller Regjeringskvartalet,» tenker jeg.  Tanke nummer to er at flere bomber kan eksplodere. Kunden min tviler på at det er en bombe, og forsvinner i retning av smellet. Mobilklippene hans har i ettertid blitt vist hundrevis av ganger på TV, der han går gjennom det som ser ut som en krigssone og finner de første ofrene. Tårene begynner å renne, det er nødt til å være hundrevis av døde og skadde rett bak bygget foran meg. I etterkant er det ubegripelig at ikke flere ble skadd og drept.

Folk er rolige, de fleste går forvirret rundt og snakker i telefonen eller filmer med mobilkamera. Folk med splintskader begynner å dukke opp i gata, blodet renner fra hode og armer, men ingen er alvorlig skadet.  Plutselig begynner jeg  å ense alle sirenene som lyder over hele byen, både bilalarmer, brannalarmer og sirener fra ambulanser, politibiler og brannbiler.  Møllergata er en utrykningsgate, så svært mange biler kommer i full fart forbi oss, man hører lyden av glass som knuser under hjulene hver gang de braser forbi.

Jeg hjelper en skjelven og stresset vekter med å finne førstehjelpsutstyr fra Jentesport-butikken, hun prøver fortvilet å forbinde armene til ei svensk jente som er i sjokk og gjentar «jag fattar inget, jag fattar inget.»  En far løper fortvilet frem og tilbake med datteren som hyler av skrekk,  han vet ikke hvor det er trygt å gå. Politiet er stresset, men sperrer effektivt av gaten mot Youngstorget og går gjennom gatene mens de roper «Evakuer! Evakuer til Stortorvet!»

Jeg tenker at det er farlig å nærme seg Oslo S og andre trafikknutepukter,og triller sykkelen hjem i en lite trafikkert gate mens jeg snakker med min samboer og barnevakten til min 2 år gamle sønn. De er langt unna sentrum, men hadde hørt smellet og trodde det var lynnedslag. Min samboer hadde tatt utskrift av bildet fra overvåkningskameraet i butikken som han viser meg, og jeg innser hvor utrolig flaks jeg og kunden hadde som ikke ble skadd. Hadde jeg stått 1/2 m til høyre, hadde jeg fått glassplintene rett i ryggen.

Vel hjemme blir vi sittende foran TVen for å prøve å finne ut av hvor mange døde og skadde det er. Så ser vi at det med liten skrift nederst på skjermen står at det er meldt skyting på Utøya. Resten av historien kjenner vi alle.

Jeg vil takke alle skytsengler for at ikke flere liv gikk tapt i Oslo den dagen. Allikevel er det en fattig trøst når man vet hvor ufattelig tragedien på Utøya er. Jeg vil også takke alle ansatte i politi, brannvesen, helsevesen og frivillige som gjorde en kjempeinnsats og i flere tilfeller med livet som innsats. Kusine Lene, hennes samboer og alle andre som  jobber på intensivaveldingen på Ullevål har sett ting de aldri vil glemme, allikevel har de vært profesjonelle og effektive gjennom det hele. Takk for at dere passer på oss!

Tusen takk til alle kjente og ukjente kunder som har ringt, sendt meldinger og stukket innom for å høre hvordan det går. Det er rørende at dere tenker på oss, og vi setter umåtelig stor pris på det!

Vi i Jentesport ønsker å kondolere på det sterkeste til alle som er berørt av tragediene i Oslo og på Utøya. Vi gråter med dere og ønsker vi kunne lette litt av sorgen. Norge vil aldri helt bli som før, men vi har vist at vi står samlet som nasjon og nekter å la oss kue og leve i frykt. Takk for det.

-Kristine

Sommer og Outdoor-messa 2011

Hei!

Lenge siden sist! Det har vært en travel sommer så langt, og vi har hatt mye hyggelig besøk i butikken i Møllergata 8 i Oslo. Alltid gøy å høre om turer som har vært, eller turer som planlegges! Destinasjonene vi har hørt om, er alt fra Grønland, Bolivia, Peru, Zambia og Kilimanjaro til Nordmarka og Rondane, og de spreke jentene «våre» drar på ekspedisjoner, teltturer, pilgrimsreiser osv.

Vi har solgt mye Houdini til de som skal til varme strøk, ellers går det mye i ull fra Icebreaker (nydelig, tynn ull som kan brukes hele året!) og selvfølgelig små og store sekker. Ellers har treningstøyet til Arc’teryx (ny serie sommeren 2011) blitt svært godt mottatt.

GoGirl har også hatt enormt mye oppmerksomhet, og har solgt i bøtter og spann siden vi fikk den inn – tissetrakten har blant annet blitt omtalt i KK, IForm, Misjonen med Atle Antonsen og flere andre radioprogram. Gøy!

Friluftsmessen «Outdoor»  i Tyskland må også nevnes, her fikk vi mesket oss med 10 store haller fylt til randen med alskens utstyr og klær fra kjente og ukjente leverandører, og vi kan trygt si at det kommer mye fint til neste sommer! Vi skal ikke røpe noen hemmeligheter, men vent og se… : )

Ha en fortsatt fin sommer!

Hilsen Kristine : )

Sol, sommervarer, Arc’teryx og Garmin!

Hei!

Det har vært noen fine dager her i Oslo den siste tiden, vi fikk en deilig forsmak på våren da solen kom for fullt for en uke siden, og forståelig nok er det ikke akkurat dunjakker kundene våre har vært ute etter. I dag er det kaldt og guffent regnvær, men sånn er det jo på denne tiden av året – store endringer i været, og da er det viktig å ha klær og utstyr som holder mål!

Vi har fått inn de første sommervarene fra leverandørene våre, og vi er spesielt begeistret over de fjærlette og slitesterke klærne fra Houdinis Liquid- og Metropolis-serie, nydelige trøyer, t-skjorter og undertøy i merinoull fra Icebreaker, fleece, softshell og turbukser fra Norrøna og spreke klatre- og fritidsklær, vandrestaver og isøkser fra Black Diamond. Vi har også fått inn lette og solide telt fra MSR, og mer bekledning og utstyr kommer!

Vi venter også på første leveranse fra Arc’teryx, det blir veldig stas å se og teste ut blant annet en sports-BH vi håper sitter som et skudd. Vi jenter vet jo hvor viktig (og ofte vanskelig) det er å finne en god sports-BH, så vi ønsker å ha flere gode modeller i tillegg til de vi har nå fra Aclima, Houdini og Icebreaker. Jeg har testet sistnevntes «Run Rush Bra» de siste dagene, og den er helt suveren – den sitter kjempegodt og blir ikke for varm selv om den er i merinoull.

Ellers har vi fått inn noen svært bra GPSer og pulsklokker fra vår nye leverandør Garmin, jeg holder på å teste GPSen Oregon 450 og er veldig fornøyd så langt – den er enkel å navigere i og med, og jeg har også god erfaring med flere av deres Forerunner pulsklokker. Gode produkter både når det gjelder å finne frem på tur, drive med geocaching eller følge med på hvordan kondisen utvikler seg!

Ha en fin dag hvor enn dere befinner dere i vårt langstrakte land!

Regnvåt hilsen fra Kristine : )

Ski-VM, Birken og travle dager

Hei!

Herlighet, nå er det en evighet siden sist det ble skrevet noe på bloggen! Fysj og fy..

Vi får unnskylde oss med at det har vært veldig travelt siden butikkåpningen i januar, både med tanke på at vi har fått en mye mer sentral beliggenhet i Oslo og ikke minst at det har vært Ski-VM og Birken, noe som har ført til at massevis av jenter har vært på jakt etter varme klær og utstyr.

Når det gjaldt Ski-VM, var Jentesport på telttur i Kollen den siste helga under mesterskapet. Det var fantastisk moro å være blant de 30 000 som overnattet fra lørdag til søndag, og siden man jobber i bransjen, var det morsomt å se alt folk hadde med seg av klær og utstyr – der gikk det i alt fra bestefars nikkers til ekspedisjonsbekledning.

Før Birken var det mange forespørsler etter Osprey-sekker, spesielt Talon 11 som er en super allroundsekk som av mange også kalles «Birken-sekken.» Disse har vi nå også bestilt i en ny sprek lilla-farge, noe som kanskje kan falle i smak hos våre kunder.

Det har vært fantastisk gøy å prate med så mange friluftsinteresserte jenter som har besøkt oss i butikken, det er overveldende bra respons og vi håper mange vil følge oss i tiden fremover. Her er alt fra spreke damer i 60-årene som kommer fra løssnøkjøring i Japan, jenter som skal på Grønlands-ekspedisjoner og ikke minst mange jenter som trenger nye sokker eller en fritidsbukse. Alle er like viktige for oss, og vi retter en STOR takk til alle som har anbefalt oss til venner og kjente.

Vi ønsker dere en fortsatt fin uke, og gleder oss til å legge ut alt som kommer av spreke sommernyheter fremover både i nettbutikken og butikken!

Hilsen Kristine

Nyåpning i Møllergata 8!

Hei!

Nå er det jammen en evighet siden jeg har skrevet her! Grunnet tekniske problemer, har det vært umulig å få lagt inn innlegg på bloggen. Men nå er vi «back in business!»

Vi hadde en kjempeflott åpning i våre nye lokaler i lørdag 22. januar! Beliggenheten i Møllergata 8 er veldig sentral (et steinkast fra Glassmagasinet i Oslo), så vi har vært heldige med lokalet. Det var kjempekoselig å slå av en prat med både nye og gamle kunder på åpningsdagen, og mange fikk gjort noen gode kjøp siden vi feiret med ekstra rabatter i hele butikken.

Vi setter utrolig pris på all støtte som vi har fått det siste halvåret siden Jentesport sin spede start. Det er ikke alltid lett å drive en butikk som står utenfor alle sportskjeder, spesielt når det gjelder markedsføring. Så det betyr svært mye for oss hvis dere anbefaler oss til venninner/mødre/kusiner osv., slik at vi kan vokse uten å måtte bruke mye penger på markedsføring. 

Selv om det er enkelte bakdeler ved å ikke være med i en sportskjede, er det på den annen side veldig gøy å være en enkeltstående butikk som bestemmer sortiment etc. selv, og vi blir veldig glade for tips dere kommer med når det gjelder vareutvalget. Vi har tatt inn flere produkter på grunnlag av kunders anbefalinger, og det har vært veldig vellykket – tusen takk!

Ellers tar vi imot ris og ros tas med glede – det er bare da vi kan lære av våre feil og bli bedre.  Send oss gjerne en e-mail på post@jentesport.no.

Ha en fortsatt fin uke, alle sammen!

Hilsen Kristine

Nytt butikklokale!

Hei!

Det har vært travle de siste dagene i forbindelse med fristen for utsendelse av julegaver, men vi synes det er kjempehyggelig å bidra til pakkehaugen under juletrærne i vårt langstrakte land! Det har gått mye dunjakker, men andre populære  julegaveslagere har vært Glove Liners og halser fra Icebreaker, deilige ullsokker fra Smartwool og skalljakker fra Rab.

Vi har også en stor nyhet når det gjelder butikken – vi skifter beliggenhet i januar! Vi har funnet et fint lokale i Møllergata 8, et steinkast fra Glassmagasinet i Oslo Sentrum. Vi har vært veldig fornøyd med lokalene i Arnljot Gellines vei 3, men det er forholdsvis lite drop-in på dagen, så vi ønsker å etablere oss mer sentralt slik at vi vil være tilgjengelige for flere spreke jenter!
Jentesport overtar lokalene den 3/1, og planen er å åpne butikken en gang mellom 15. og 20. januar.  Det vil være mulig å bestille varer i nettbutikken selv om den fysiske butikken vil være stengt fra 24/12 til åpningen i medio januar. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om hva som skjer fremover.

Vi trenger all den støtte vi kan få i denne spennende, men også utfordrende fasen! Vi håper dere vil følge Jentesport videre, og at våre etablerte kunder på østanten fremdeles vil handle hos Jentesport selv om vi flytter litt på oss!

 

Det nærmer seg jul!

Hei!

Tiden går jammen fort frem mot jul! Det er deilig med vinter, og selv om det har vært uvanlig kaldt i det siste, foretrekker jeg kulde fremfor trist og grått regnvær!

Vi har hengt opp Jentesport-banner i krysset nedenfor butikken og fått fin plakat i gatebukken vår, så nå er det lettere for tilfeldig forbipasserende å se at det er butikk her. Ellers har det vært mange trivelige kunder innom, både gutter som er på jakt etter julegave til kjæresten, og jenter som er ute etter julegave til seg selv : ). Det er spesielt gøy å se at det er kunder i så mange ulike aldersgrupper som besøker oss!

Det har gått veldig mye ull og dun de siste ukene, og det kan være noe ventetid på de mest populære produktene. Det blir jo ekstra spesielt i disse julegavetider, så vi håper at folk er tidlig ute med bestillingene sine! Ellers er vi veldig fleksible med tanke på bytting av julegaver, så det er bare å kjøpe nå og bytte innen den 10.januar.

Ha en fortsatt fin helg, alle sammen!

Hilsen Kristine

Vinter

Offisiell åpning av butikken og kalde dager

Nå er det altfor lenge siden jeg har skrevet i bloggen! Vi har hatt en offisiell åpning av Jentesport-butikken siden sist innlegg, det var en veldig hyggelig kveld med mange kjente og ukjente på besøk. Vi serverte forfriskninger, og det var gode åpningstilbud i hele butikken. Det var ganske deilig å få denne milepælen overstått, det har tross alt vært utrolig mye arbeid i forkant av butikkåpningen.  Nå har vi fått en butikk som vi synes er både kul, koselig og original, og det er mange som kommenterer at de synes lokalene er veldig stilige. Det er kjempehyggelig å høre, for selv om vi ønsker å ha en moderne butikk, har vi også villet bevare særpreget fra den gamle fabrikkbygningen.

Ellers er det tydelig at været har blitt kjøligere både i Oslo og i resten av landet, for det er mange som har kjøpt dunjakker hos oss. Ullundertøy er også noe som selvfølgelig er populært i disse vinterdager, og mange har fått spesielt fått sansen for Aclima sine varme og stilige hettegensere (noe jeg forstår godt, jeg har tre stykker av disse selv!). Vi gleder oss til en fin vinter med masse snø, skikjøring og fjellturer og håper dere gjør det samme!

Artikkel i Østkantavisa og notis i ShapeUp

I dag skrev Østkantavisa om Jentesport i denne artikkelen http://www.ostkantavisa.no/nyheter/kun-for-jenter-1.5787468. I tillegg til en fin artikkel, var det morsomt at de tok bilder av det flotte bygget som lokalet vårt ligger i (en gammel kullsyrefabrikk fra 1899) – det er vi veldig stolte av!

I tillegg til Østkantavisa,  fikk vi også en notis i jentemagasinet ShapeUp i novemberutgaven som kom ut i går. Det er morsomt at så mange ulike typer media har ønsket å fortelle om Jentesport, og god reklame er det jo selvsagt også!  

Nå går det mot kaldere dager, og mange har tatt en impulsiv svipptur innom butikken for å se på dunjakker og luer. Det er nok ikke så dumt, siden vi har mange gode tilbud for tiden!

Travle tider og artikkel i «Arctic Femme»

Mange har gjort et godt kjøp hos oss i disse dager. Vi har gode åpningstilbud i hele butikken og nettbutikken, og det er det mange som har benyttet seg av. Dunjakkene har vært populære, mange husker vel godt hvor kaldt det var i fjor vinter og ønsker å være forberedt før snøen kommer i år!

Ellers jobber vi mye med markedsføring, det er selvsagt viktig å få konseptet vårt ut til flest mulig. Vi fikk blant annet en hyggelig artikkel i Arctic Femme, se link her http://www.arcticfemme.no/fjellsport-og-friluftsbutikk-for-jenter.4830973-157960.html.  Arctic Femme er Norges eneste friluftsmagasin for jenter, så vi anbefaler å ta en titt på hjemmesidene deres!